начало декинг галерия контакти
 

Новини

01 Май 2010
Най - новият продукт, подходящ както за екстериорни решения така и за интериорни е Decking Tiles или плочки от дърво (бангерай), Decking Tiles са плочки с пластмасова подложка и хванат с винтове Декинг. Това е напълно готов продукт с лесно захващане, което дава възможност.....
Снимка 001 Снимка 002 Снимка 003
Размер на плочките 15/300x300/27mm.
прочетете повече
 
01 Май 2010

А К Ц И Я

Промоционални цени на налични количества декинг

Само сега - 5%

Промоцията важи за количества над 50 квадрата

прочетете повече
 
Обадете се сега!
 

Deck - Decking - Дек - Декинг

Дек – Декинг - представлява масивна подова настилка, предимно от екзотични видове дървесина, който се използва за покритие на тераси, веранди, градини, открити площадки около басейни, в бани, СПА центрове, крайбрежни алеи, външни барове и други. Deck или decking, наричан още градинска настилка, екстериорен паркет е изграден от различни видове тикови дървесини от Африка, Азия, Северна и Южна Америка.

Основните показатели на външната подова настилка са: трайност, твърдост, износоустойчивост, устойчивост на влага, топлинни, звукоизолационни коефициенти, равнинност, цвят и др. Те са естествената връзка на екстериора с природата.

В архитектурата декинг, наричан още градински паркет, градинска настилка, екстериорен паркет, паркет за двор, e плоска повърхност способна да издържа тежести, подобна на под, но обикновено конструирана вън от сградата, често леко повдигната над земята и свързана със самата сграда. Дек и съответно декинг са названия, взаимствани от термина в ветроходството дек – палуба /на ветроходен кораб или яхта/.

Често думата дек се използва като синоним на веранда, тераса, патио и дъски. Декингът като технология обозначава полагането на специални дървени настилки в дворове, градини, покрай басейни, сауни и други и става все по-популярна част от екстериорния и ландшафтния дизайн.

 

Най-често използваните

видове дървесина при дека са:
  • Тик
  • Ипе
  • Ятоба
  • Кумару
  • Бамбук
  • Итауба
  • Мербо
  • Бангерай и др.
 

Поддръжка

За да се поддържа и съхранява богатия естествен цвят на терасната дъска, използвайте пигментирано, проникващо маслено покритие със защитно действие срещу ултравиолетовите лъчи. Ако предпочитате дъските да добият сивкаво сребрист оттенък, следва да прилагате попиващото покритие на маслена основа само в течение на монтажа.
 
назад
 
Паркети ЕООД - Работилница Деянов © 2009 - 2010